DIETA DR EWY DĄBROWSKIEJ

Dieta warzywno – owocowa         Post Daniela         publikacje         wczasy z dietĄ


Strona Główna | Dr Ewa Dąbrowska | Dlaczego ta dieta? KSIĄŻKIArtykuły | WCZASY Z DIETĄ | Wasze opinie | Film | Kontakt
 







 

 

 

. Dr n. med. Ewa Dąbrowska

 
.


MENU 14 DNI

Dzień I:
Śniadanie:
sok z marchwi
Zakwas buraczany
Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna
Surówka: seler korzeń, marchew, jabłko, ocet jabłkowy
Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony
1/2 grapefruita

Obiad:
Zupa: cebulowa
Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula
Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna
– Gotowane warzywa: kalafior w ziołach
– Owoce: jabłko

Kolacja:
– Sok lub inny napój
: jabłkowy
Surówka: biała rzodkiew, jabłko, rodzynki
Surówka: brokuł, ogórek kiszony, czosnek
Gotowane warzywa: bigos ze świeżej kapusty
Dodatek surowych jarzyn: pomidor

Dzień II:
Śniadanie:
– Sok z marchwi
Zakwas buraczany
Surówka: biała kapusta, marchew, jabłko, ocet jabłkowy
Surówka: brukiew, jabłko, rodzynki, zielona pietruszka
Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka
– Owoce: jabłko

Obiad:
Zupa: jarzynowa
Surówka: cukinia, jabłko, rodzynki
Surówka: tarty kalafior, ogórek kiszony, czosnek
Gotowane warzywa: buraki czerwone faszerowane
– Owoce: arbuz

Kolacja:
– Sok lub inny napój
: sok pomidorowy
– Surówka: czarna rzepa, jabłko, marchew, zielona pietruszka
– Surówka: kapusta czerwona, 1/4 pomarańczy, cytryna
– Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną
– Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

Dzień III:
Śniadanie:
– Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: kabaczek, jabłko, rodzynki
– Surówka: pomidor, sałata zielona, seler stołowy, szczypiorek
– Gotowane warzywa: brokuł gotowany w ziołach
– Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad:
– Zupa
: bogracz (jarzynowa zakwaszana ogórkiem kiszonym)
– Surówka: pietruszka korzeń, jabłko, marchew, cytryna
– Surówka : papryka, rzodkiewka, cebula, kiszony ogórek
– Gotowane warzywa : kapusta faszerowana warzywami z przecierem pomidorowym – Owoce: jabłko

Kolacja:
– Sok lub inny napój
: sok jabłkowy
– Surówka: por, truskawka, jabłko
– Surówka: czerwone buraki, kiszona kapusta
– Gotowane warzywa: leczo jarskie
– Dodatek surowych jarzyn: papryka

Dzień IV:
Śniadanie:
– Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: kiszona kapusta, marchew, jabłko, szczypiorek
– Surówka: brokuł tarty, jabłko, jagody, cytryna
– Gotowane warzywa: cebula, zielona pietruszka
– Owoce: jabłko

Obiad:
– Zupa
: pomidorowa
– Surówka: seler korzeń, cebula czerwona, rzodkiewka, szczypiorek
– Surówka:biała rzodkiew, jabłko, koperek zielony
– Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny
– Owoce: truskawki 

Kolacja:
– Sok lub inny napój
: sok warzywny zakwaszany cytryną
– Surówka: kabaczek, jabłko, truskawki
– Surówka: biała kapusta, marchew, cebula, jabłko
– Gotowane warzywa: mus owocowy z mieszanych owoców
– Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony
 

Dzień V:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna
– Surówka: kabaczek, marchewka, jabłko, ocet jabłkowy
– Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony
– Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad: 
– Zupa: cebulowa
Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula
Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna
Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach
Owoce: arbuz 

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok jabłkowy
Surówka: czarna rzepa, jabłko, rodzynki,
Surówka: kapusta czerwona, jabłko, truskawka, cytryna
Gotowane warzywa: puree z korzenia pietruszki z jabłkiem, koperek
Dodatek surowych jarzyn: kalarepa 

Dzień VI:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: cukinia, czarna porzeczka, jabłko
– Surówka: ogórek świeży, papryka czerwona
– Gotowane warzywa: seler korzeń z koperkiem
– Owoce: jabłko

Obiad: 
– Zupa: ogórkowa
Surówka: buraki czerwone, cebula, ogórek kiszony
Surówka: biała rzodkiew, jabłko, jagody
Gotowane warzywa: gołąbki jarski
Owoce: melon

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok pomidorowy
Surówka: brukiew, cytryna,  1/4 mandarynki
Surówka: brokuł tarty, rzodkiew, czosnek, kiszony ogórek
Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną lub truskawką
Dodatek surowych jarzyn: pomidor 

Dzień VII:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: dynia, jabłko, rodzynki, sok z cytryny
– Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek, koperek
– Gotowane warzywa: kiszona kapusta, zielona pietruszka
– Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad: 
– Zupa: kalafiorowa
Surówka: papryka zielona, rzodkiewka, cebula
Surówka: czerwona kapusta, jabłko, czarna porzeczka, cytryna
Gotowane warzywa: kabaczek faszerowany warzywami
Owoce: jabłko

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok z kapusty kiszonej
Surówka: czarna rzepa, truskawka, jabłko
Surówka: seler stołowy, jabłko, sok z cytryny
Gotowane warzywa: cukinia duszona z jabłkiem, cytryna
Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony 

Dzień VIII:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: kabaczek, jabłko, rodzynki
– Surówka: kiszone ogórki, cebula
– Gotowane warzywa: pietruszka korzeń
– Owoce: jabłko

Obiad: 
– Zupa: z pora
Surówka: sałata zielona, pomidor, szczypiorek
Surówka: kapusta pekińska, jabłko, jagody
Gotowane warzywa: brokuł
Owoce: truskawki

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany kwasem mlekowym (Avit)
Surówka: czerwone buraki, jabłko, rodzynki
Surówka: kapusta biała, marchewka, szczypiorek
Gotowane warzywa: mus jabłkowy
Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony 

Dzień XIX:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: brukiew, jabłko, cytryna
– Surówka: tarty brokuł, kiszony ogórek, czosnek
– Gotowane warzywa: dynia z wiśniami
– Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad: 
– Zupa: marchwiowa
Surówka: papryka, rzodkiewka, kiszony ogórek
Surówka: czerwona kapusta, arbuz, sok z cytryny
Gotowane warzywa: gołąbki warzywne
Owoce: melon

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok jabłkowy
Surówka: biała rzodkiew, jabłko, truskawka
Surówka: kabaczek, jabłko, jagody
Gotowane warzywa: puree z dyni
Dodatek surowych jarzyn: kalarepa 

Dzień X:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: świeża kapusta, jabłko, cebula
– Surówka: marchew, jabłko, koperek
– Gotowane warzywa: por
– Owoce: jabłko

Obiad: 
– Zupa: koperkowa
Surówka: pomidor, czerwona cebula, ogórek kiszony
Surówka: dynia, rodzynki, cytryna
Gotowane warzywa: kabaczek faszerowany warzywami
Owoce: arbuz

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok wielowarzywny
Surówka: czarna rzepa, jabłko, pietruszka zielona
Surówka: seler korzeń, jabłko, czarne jagody
Gotowane warzywa: jabłko pieczone
Dodatek surowych jarzyn: rzodkiewki

Dzień XI:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: kapusta pekińska, 1/4 mandarynki
– Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek
– Gotowane warzywa: seler korzeń, koperek zielony
– Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad: 
– Zupa: cebulowa
Surówka: sałatka z owoców (jabłko, grapefruit, kiwi)
Surówka: ogórki małosolne, koperek
Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach
Owoce: jabłko

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok pomidorowy
Surówka: czerwone buraki, cebula, ogórek kiszony
Surówka: brukiew, marchew, czarna porzeczka
Gotowane warzywa: bigos warzywny z kiszonej kapusty
Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

Dzień XII:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: cukinia, jabłko, malina
– Surówka: biała kapusta, marchew, cytryna
– Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka
– Owoce: jabłko

Obiad: 
– Zupa: z brukselki
Surówka: sałata zielona, papryka, cebula
Surówka: czerwona kapusta, 1/4 pomarańczy
Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny
Owoce: mieszanka owocowa

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok grapefruitowy
Surówka: kiszona kapusta, czerwone buraki
Surówka: seler, jabłko, truskawki
Owoce: kilka truskawek
Dodatek surowych jarzyn: papryka 

Dzień XIII:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: kapusta pekińska, jabłko, marchew
– Surówka: kalafior tarty, ogórek kiszony, czosnek
– Gotowane warzywa: brukiew, koperek
– Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad: 
– Zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty
Surówka: dynia, jabłko, rodzynki
Surówka: pomidory, rzodkiewka, szczypiorek
Gotowane warzywa: puree z marchwi
Owoce: truskawki

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok z kiszonej kapusty
Surówka: brukiew, marchew, melon
Surówka: czarna rzepa, jabłko, cytryna
Gotowane warzywa: kabaczek duszony
Dodatek surowych jarzyn: pomidor 

Dzień XIV:
Śniadanie:
Sok z marchwi
– Zakwas buraczany
– Surówka
: biała kapusta, jabłko, cebula, nać pietruszki
– Surówka: seler korzeń, marchewka, sok z cytryny
– Gotowane warzywa: marchew, koperek
– Owoce: jabłko

Obiad: 
– Zupa: selerowa
Surówka: papryka, cebula, rzodkiewka, szczypiorek
Surówka: kabaczek, jabłko, koperek
Gotowane warzywa: brokuł
Owoce: arbuz

Kolacja:
Sok lub inny napój: sok pomidorowy
Surówka: biała rzodkiew, jabłko, maliny
Surówka: czerwone buraki, jabłko
Gotowane warzywa: bigos ze słodkiej kapusty
Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

 

 
.
 
Więcej INFORMACJI
 
na temat diety dr Ewy dąbrowskiej
 w publikacjach
 
.




 



 

  .
do góry strony
.
 
Strona Główna | Dlaczego ta dieta? | PublikacjeArtykuły | Gdzie pojechać? | Wasze opinie | Film | Reklama | Partnerzy | Kontakt
 
dieta, dieta odchudzająca, skuteczna dieta, szybkie odchudzanie, zdrowe żywienie, kalorie, dietetyk, nadwaga, diety, dieta dr Ewy Dąbrowskiej, dr Ewa Dąbrowska, Dabrowska, dieta owocowo warzywna, dieta warzywno owocowa, dieta owocowo-warzywna, dieta warzywno-owocowa, dieta odchudzająca, dieta wegetariańska, kuracja dr Ewy Dąbrowskiej, odchudzanie, oczyszczanie organizmu z toksyn, leczenie schorzeń, zdrowie, uroda, analiza pierwiastkowa włosa, badania diagnostyczne, stan metaboliczny, metabolizm, suplementacje, suplementy, suplement diety, publikacje dr ewy dąbrowskiej, żywienie, choroby, choroba, cukrzyca, leczenie cukrzycy, metabolizm, ośrodki wczasów zdrowotnych, wczasy odchudzające, wczasy zdrowotne, wczasy z dietą owocowo – warzywną, otyłość, leczenie nadwagi, leczenie otyłości, nadwaga, jak schudnąć, głodówka, figura, post daniela, prof Michał Tombak, ciało i ducha ratować żywieniem, przywracać zdrowie żywieniem, książki dr dąbrowskiej, Sandra Cabot, Cezary Żak, świeże soki z warzyw i owoców mogą uratować twoje życie, dieta oczyszczająca wątrobę, terapia gersona, dr gerson, leczenie raka, jak żyć długo i zdrowo, czy można żyć 150 lat?, droga do zdrowia, leczenie naciśnienia, nadciśnienie, wysoki cholesterol, leczenie miażdżycy, miażdżyca, leczenie kamicy nerkowej, kamica nerkowa, leczenie skazy moczanowej, skaza moczanowa, leczenie zaprzepów żylnych, zakrzepy żylne, leczenie chorób zapalnych, leczenie chorób przewlekłych, infekcje migdałów i zatok, reumatoidalne zapalenie stawów, alergia, choroby alergiczne skóry, alergia skóry, leczenie alergii, leczenie astmy oskrzelowej, astma oskrzelowa, leczenie choroby wrzodowej, choroba wrzodowa, wrzody, przewlekłe zapalenie wątroby, leczenie przewlekłego zapalenia wątroby, leczenie zaćmy, zaćma, zwyrodnienia stawów, leczenie chorób zwyrodnieniowych stawów, leczenie paradentozy, paradentoza, leczenie łuszczycy, łuszczyca, sklerodermia, leczenie sklerodermii, porfiria, leczenie porfirii, leczenie zgagi, zgaga, zaparcia, zespół jelita nadwrażliwego, choroba wieńcowa, leczenie choroby wieńcowej, medycyna naturalna, choroby cywilizacyjne, leczenie chorób cywilizacyjnych,
akces medical spa
, www.ow-akces.pl, ośrodek wypoczynkowy zawiaty, www.zawiaty.com, mikomania, miko-tur, www.mikomania.pl, centrum animacji misyjnej, pallotyni, ośrodek altona, www.altona.pl, ośrodek krystyna, ośrodek sofra, www.sofra.com.pl, ośrodek u zbója, www.uzboja.pl, ośrodek waldtour-revita, www.waldtour-revita.pl, gopodarstwo dębinówka, dom św stanisława zakopane, willa zosieńka, revita polanica zdrój, hotel polaris świnoujście, ośrodek rusałka, hotel miłomłyn zdrój, centrum medyczne, ośrodek damroka, ośrodek bezeta, ośrodek dr dąbrowskiej w gołubiu, www.dieta.pl, dieta.pl, www.diety.pl, biomol, www.biomol.pl